Onze naam

Regioskoalle de Greidefugel3

Regioskoalle de Greidefûgel is een openbare basisschool op het Friese platteland waar aanvankelijk de kinderen uit de vier dorpen Baard, Easterlittens, Húns en Leons naar school gaan. Met ingang van schooljaar 2021-2022 komen ook de leerlingen uit Jorwert naar Baard. De Krunenstrobbe Jorwert en De Stjelp Baard zijn gefuseerd. Op dinsdag 6 juli is de nieuwe naam van de fusieschool onthuld.

Toelichting vanuit 'de namencommissie':
De kuikens van de greidefûgels worden alleen groot en komen tot groei wanneer ze in een veilige omgeving opgroeien. Je neemt ze onder je hoede/vleugels en uiteindelijk vliegen ze net als de kinderen op school uit de wereld in. Het past bij de omgeving waarin de kinderen opgroeien en waar ze hun onderwijs gaan krijgen. Greidefûgels zijn er in allerlei soorten en maten, net zoals er heel verschillende kinderen zijn.