Onderwijsconcept, Visie en Missie

bloemen

Visie:

De visie van Onderwijsteam 4 is: Wij halen het beste uit kinderen naar boven en stimuleren hen tot persoonlijke excellentie.

Missie:

In de komende jaren zullen de scholen in Onderwijsteam 4 steeds meer samenwerken en zich richten op verdere integratie van de informatie- en communicatietechnologie. Daarnaast heeft verbetering van de kwaliteit van het onderwijs voortdurend de aandacht.

De bevolkingsgroei neemt af. Dit is ook zichtbaar op de scholen. Het komt steeds vaker voor dat jongere en oudere leerlingen in een combinatiegroep werken, dus in een heterogene samenstelling. De ontwikkelingen op ICT gebied gaan snel. Er zijn daardoor voor het onderwijs steeds meer diensten via internet beschikbaar. Hierdoor kunnen leerlingen ook steeds meer kennis opdoen buiten de school.

De groeiende samenwerking tussen de zes scholen in Onderwijsteam 4 en de samenwerking binnen Gearhing biedt kansen om nog beter onderwijs te geven. We doen dit door de samenwerking tussen de scholen te richten op het leerproces. Zo zorgen we voor een groter leerrendement binnen ons adaptieve onderwijs. Ook ouders vervullen hierin een belangrijke rol. Voor succesvol onderwijs is interactie in vele vormen belangrijk: tussen leerlingen onderling, tussen leerkracht en leerling, tussen ouders en leerkracht, enzovoort.

Ons onderwijs is gebaseerd op de inzichten uit de onderwijs- en gedragswetenschappen van Marzano. Zijn strategie is richtinggevend voor actief en authentiek leren. De leerkracht vervult daarbij een cruciale rol. Een leerkracht in ons onderwijsteam:

• kan goed uitleggen (didactische aanpak)
  • werkt vanuit een goede organisatie in zijn klas (klassenmanagement)
  • heeft een goede relatie met de leerlingen en met zichzelf (pedagogisch handelen)
  • differentieert (sturen en herontwerpen van het programma, zodat het aansluit bij de leerlingen)

En specifiek over De Krunenstrobbe

Earst it bern, dan de learling.

De Krunenstrobbe is een gecertificeerde drietalige school, waar iedereen welkom is. We bieden een sfeer waarin ieder kind zich beschermd en veilig voelt. De positieve samenwerking tussen de ouders en de school zorgt ervoor dat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.