Regioschool

Stjelp Krunenstrobbe

AANLEIDING

In Baard en Jorwert staan scholen die relatief klein zijn. Het leerlingenaantal daalt. Landelijk is de ondergrens ten aanzien van de bekostiging gesteld op 23 leerlingen. Deze scholen lopen op termijn het risico gesloten te moeten worden. We vinden het meer dan wenselijk om vanuit de leefbaarheid vanuit de dorpen en de regio goede onderwijsvoorzieningen te organiseren. Daarnaast vinden we dat kleinere dorpsscholen uniek zijn en niet verloren mogen gaan. Het is belangrijk dat er een keus in type/soort onderwijs is en blijft voor kinderen die in deze regio wonen.

Om deze reden zijn ouders, bewoners van de dorpen, directie, teams en MR-en met elkaar in gesprek gegaan.

Hieronder op de website nog meer informatie over de Regioschool:

• Video 'Er waren eens twee kleine scholen...'
  • Visieplaat
  • Presentatie Onderwijsconcept Regioschool
  • Nieuwsbrieven
  • Meest gestelde vragen
Jouw wereld begint hier

VISIEPLAAT

Donderdag 18 februari was er een informatieavond voor de ouders van de leerlingen van De Sjtelp Baard en De Krunenstrobbe Jorwert over de ontwikkelingen van de Regioschool. Een moment om te laten zien en te vertellen wat de stand van zaken op dit moment is en wat er allemaal al is uitgedacht. Er ligt een onderwijsconcept die vol trots gepresenteerd is.

We hebben een visieplaat met als titel 'Jouw wereld begint hier' (Samen in beweging vanuit eigen omgeving) gemaakt en een blad met informatie over: Aanleiding, Organisatie, Kernwaarden, Leeromgeving, Gezien en gehoord worden en Bewegen en bewegend leren.

logo regio

NIEUWSBRIEVEN

MEEST GESTELDE VRAGEN

Hier vindt u de meest gestelde vragen die we tot nu toe hebben gekregen met de antwoorden daarop.