Omtinkerkes (regels)

Enkele regels voor elke ouder/leerling van de Krunenstrobbe.

De verjaardag van een leerling wordt in de eigen klas gevierd.

Wanneer een kind jarig is, wil het graag trakteren. Het is hierbij een goede gewoonte dat daarbij ook aan de gezondheid van het gebit wordt gedacht. De zoete snoeptraktaties zijn niet welkom op school. Enkele suggesties voor een traktatie zijn: - stukje worst - kaas - cakejes - wortels - fruit, etc. Vanaf januari 2017 trakteren we alleen nog de eigen klas en niet meer de hele school. Dus of traktaties voor groep 1 t/m 4 of voor groep 5 t/m 8.

De jarige Job of Jet mag langs alle klassen en krijgt van de leerkrachten een kaart.

Hoe en wanneer de leerkrachten hun verjaardag vieren wordt via de nieuwsbrief of website bekend gemaakt.

Fruit eten

In alle groepen wordt elke dag gezamenlijk fruit gegeten (dus géén koekjes e.d.). Wilt u dit dagelijks meegeven in een bakje, tasje of iets dergelijks? De kinderen mogen ook een beker drinken mee naar school nemen, mits voorzien van een goede dop.

Op woensdag, donderdag en vrijdag hebben we EU Schoolfruit. Deze drie dagen hoeven de leerlingen dus géén fruit mee te nemen (wel drinken). Het fruit wordt op deze ochtenden door ouders geschild of gesneden in het kamertje.

Regels voor aanvang en einde schooltijd

De ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 worden verzocht om hun kinderen niet eerder dan 10 minuten voor aanvang op school te brengen of te laten komen voor ontvangst door de groepsleerkracht. Op deze wijze houdt de groepsleerkracht vooraf voldoende tijd over om in praktische zin voorbereidingen voor de lessen te treffen.

De bel gaat 's ochtends om 8:25 uur en 's middags om 13:10 uur. Dit is het teken van de op het plein spelende kinderen om hun speelgoed op te bergen en naar de klas te gaan. Voor de ouders is de bel het sein dat zij het lokaal moeten verlaten. Op deze wijze kunnen de lessen om half 9 en kwart over één starten.

Vanaf kwart over 8 en s'middags vanaf één uur is er pleinwacht aanwezig.

Natuurlijk mag er buiten de schooltijden op het schoolplein en in de zandbak worden gespeeld.

Na het spelen in de zandbak moet wel het net weer over de zandbak worden geplaatst.

Regen en sneeuw

Bij erg slecht weer mogen de kinderen voor de aanvang van de lessen in school. Wilt u erop toekijken dat de kinderen bij slecht weer niet te vroeg naar school toe gaan. Graag de naam van de kinderen in de laarzen.

Fietsen

Alleen de kinderen die van buiten het dorp komen mogen met de fiets op school komen. Er mag niet op het schoolplein gefietst worden. De fietsen worden in de fietsenberging gezet.

Vervoer van kinderen

Voor sommige schoolactiviteiten moeten de kinderen in auto's vervoerd worden. Denk aan zwemmen, schaatsen, reisjes, excursies etc. De kinderen zijn te gast in de auto van een ouder die vrijwillig voor school rijdt. Er mag niet gegeten en gedronken worden tijdens de autoreis.

Ook is het meenemen van snoep verboden, zowel op school als tijdens buitenschoolse activiteiten.

Broertjes/zusjes mogen niet mee naar schoolactiviteiten.

Reiskosten kunnen gedeclareerd worden bij de AC (Grietje Bouma) Van de leerkrachten ontvangt elke chauffeur een reiskostendeclaratie formulier.

Voor alle autoritjes geldt: samen uit, samen thuis!

Afspraken tandarts e.d.

Graag de afspraken met bijv. de tandarts zoveel mogelijk na schooltijd plannen.